GPS آسمانی ساخته می‌شود – ایسنا



محققان استرالیایی با استفاده از داده‌های بصری به‌دست‌آمده از ستارگان، تلاش کردند جایگزینی آسمانی برای GPS برای ناوبری پهپادها ایجاد کنند.

به گزارش ایسنا، افزایش حملات پارازیت GPS در حملات پهپادها، محققان استرالیایی را بر آن داشته تا یک سیستم ناوبری آسمانی ایجاد کنند که به جای تکیه بر سیستم موقعیت یاب جهانی، از داده های بصری ستاره ها استفاده می کند.

به گفته Tech Explorer، مهندسان دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) ناوبری آسمانی را با فناوری مبتنی بر بینایی رایانه ای ترکیب کرده اند تا جایگزینی برای ناوبری شبانه در محیط هایی که GPS در دسترس یا غیرقابل اعتماد است ارائه دهند.

دکتر ساموئل تیگ، یکی از محققین این پروژه، گفت: «یک سیستم ناوبری هوایی سبک وزن و مقرون به صرفه را می توان در پهپادهای استاندارد ادغام کرد و یک نسخه پشتیبان قابل اعتماد با دقت قابل توجه ارائه کرد.

تیگ ادامه داد: برخلاف سیستم‌های مسیریابی مبتنی بر ستاره‌ای که اغلب پیچیده، سنگین و گران هستند، سیستم ما ساده‌تر و سبک‌تر است و به سخت‌افزار تثبیت‌کننده نیاز ندارد، بنابراین برای پهپادهای کوچک‌تر مناسب است. این نوع ناوبری برای عملیات بر روی اقیانوس ها یا در مناطق جنگی که پارازیت GPS می تواند یک خطر باشد ایده آل است. به غیر از بخش دفاعی، این GPS می تواند برای نظارت بر محیط زیست نیز بسیار مفید باشد.

این سیستم بر الگوریتمی متکی است که از داده های بصری دریافت شده از ستاره ها استفاده می کند و آن را از طریق سیستم های خلبان خودکار استاندارد پردازش می کند. آزمایش پهپاد بال ثابت موقعیت یابی دقیق را در فاصله چهار کیلومتری نشان داد که با توجه به سادگی و هزینه کم سیستم، دستاوردی قابل توجه است.

تیگ افزود: با تکیه بر ناوبری آسمانی به جای سیگنال‌های سیستم ماهواره‌ای ناوبری جهانی (GNSS)، پهپادها در برابر پارازیت مصون خواهند بود.

این تحقیق در مجله Drones منتشر شده است.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل