وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
«کاملیا ابوحدر» دختر آواره فلسطینی که پس از گرفتار شدن در گرسنگی و ناامنی از زادگاهش بیت لاهیه به چادری موقت در قلب غزه نقل مکان کرد، اکنون باید با پیچیدن در شال از خود در برابر سرما محافظت کند.
به گزارش ایسنا، کاملیا ابوقدر 8 ساله در شهر دیرالبلاح در مرکز نوار غزه به همراه خانواده 11 نفره خود در چادری کوچک و بدون نیاز اولیه زندگی می کند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، پیامدهای ناگوار حمله مداوم اسرائیل به نوار غزه که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی آغاز شد و بیش از هفت ماه به طول انجامید، شرایط زندگی بسیاری از خانواده های آواره فلسطینی را پیچیده کرده است.
درد هنگام جابجایی
ابوحضر به خبرنگار خبرگزاری آناتولی گفت که پس از اینکه ماشین جنگی رژیم صهیونیستی زادگاهش بیت لاهیه در شمال نوار غزه را تخریب کرد، به همراه خانواده اش آواره شد.
با این حال، خانواده ابوخضر هر جا فرار کردند، با حملات بی امان هواپیماها، توپخانه و کشتی های جنگی اسرائیل مواجه شدند.
با تشدید درگیری، این خانواده به ده ها هزار آواره ای پیوست که به شهر جبالیه در شمال غزه گریختند، اما در نهایت آنجا را نیز ناامن یافتند.
در تلاش بعدی خود برای یافتن سرپناه به بیمارستان الشفا در شهر غزه رفتند و امیدوار بودند در آنجا سرپناهی پیدا کنند، اما این بیمارستان نیز هدف عملیات نظامی زمینی قرار گرفت و این خانواده مجبور شدند مسیر خطرناک جستجوی سرپناه امن را طی کنند. دوباره به جنوب بروید
مرگ در جاده
خانواده ابوخضر در حالی که چندین ساعت به این مسیر خطرناک ادامه دادند، در ایست های بازرسی با سربازان اسرائیلی مواجه شدند. منظره غم انگیزی از اجساد انباشته شده روی هم روی زمین دیدند.
آنها پس از ورود به شهر دیرالبلاح در مرکز نوار غزه، با چالش یافتن سرپناهی برای خود و سه خانواده آواره دیگر مواجه شدند.
ابوحضر به خبرگزاری آنادولو گفت: خوشبختانه با سخاوت خبرنگاری که به آنها پول داد، توانستند پارچه و نایلون را برای ساختن یک چادر موقت تهیه کنند و برای خانواده های خود و دیگران سرپناهی موقت و مطمئن فراهم کنند.
کفن مرگ
در این چادر این خانواده در سرمای شدید ناشی از افت دمای هوا گرفتار شدند.
راه حل آنها برای مقابله با سرما، استفاده از پارچه های کفن هایی بود که از بیمارستان شهدای الاقصی دیرالبلاح دریافت کرده بودند، به عنوان ملحفه های موقت برای دفع سرما.
کاملیا هشت ساله می گوید: «چندین بار آواره شدیم، همه وسایلمان را گذاشتیم تا در دیرالبلاح مستقر شدیم. ما آنجا در یک چادر کوچک زندگی می کنیم که هیچ نیاز اولیه ای برای زندگی ندارد. نه آب، نه غذا. ما میوه و سبزیجات می خواهیم، اما همه چیز گران است و نمی توانیم آن را بخریم.
وی ادامه داد که مجبور شدند از ملحفه به عنوان روکش استفاده کنند و بدن خود را از سرمای داخل چادر محافظت کنند.
وی با یادآوری اینکه مدرسه اش در بیت لاهیه بمباران شده بود، ابراز امیدواری کرد که روزی به مدرسه برگردد و کیفش را با خود ببرد.
به گزارش دفتر رسانه ای دولت حماس در غزه، ارتش رژیم صهیونیستی در جریان ادامه جنگ جنایتکارانه علیه نوار غزه، 103 مدرسه و دانشگاه را به طور کامل تخریب و 311 موسسه آموزشی را منهدم کرده است.
رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر توسط جنبش حماس که منجر به کشته شدن بیش از 1200 صهیونیست شد، عملیات نظامی علیه نوار غزه را آغاز کرد که به گفته وزارت بهداشت دولت حماس، تعداد بیشتری از آنها کشته شدند. بیش از 34600 فلسطینی که اکثراً زنان و کودکان هستند
انتهای پیام