7 مورد از خطرات هوش مصنوعی که آینده جهان را متحول میکند!
هوش مصنوعی با همه توانمندی هایی که دارد با پیشرفت خود هشدارهای هشداردهنده ای نیز به بشریت داده است. در این مقاله از دیجیاتو به برخی از مهم ترین آنها می پردازیم خطرات هوش مصنوعی خاطره ای برای بشریت
مهمترین خطرات هوش مصنوعی
از جایگزینی مشاغل مختلف گرفته تا توسعه سلاح های خودران که بدون نظارت انسان عمل می کنند، لیست خطرات هوش مصنوعی بسیار طولانی است که در ادامه با برخی از آنها آشنا می شویم.
1. تهدیدات برای امنیت سایبری
هکرها می توانند از هوش مصنوعی در حملات سایبری استفاده کنند. این روش ها از ابزارهای هوش مصنوعی برای شبیه سازی صدا، تولید هویت جعلی و ایجاد ایمیل های فیشینگ استفاده می کنند. همه این کارها با هدف کلاهبرداری، هک، سرقت هویت یا به خطر انداختن حریم خصوصی و امنیت آنها انجام می شود.
2. جایگزینی نیروی کار انسانی
یکی دیگر از نگرانی های بزرگ برای هوش مصنوعی، پذیرش این فناوری در صنایعی مانند بازاریابی، تولید و مراقبت های بهداشتی است. برخی از کارشناسان می گویند که تا سال 2030 30 درصد از وظایفی که در حال حاضر در اقتصاد ایالات متحده انجام می شود، خودکار خواهند بود. برای انجام آنها از هوش مصنوعی استفاده می شود.
این کار مشاغل مردم را از بین می برد و همانطور که گلدمن ساکس می گوید، 300 میلیون شغل تمام وقت به دلیل اتوماسیون هوش مصنوعی ناپدید می شود. البته پیشرفت در هوش مصنوعی باعث افزایش استخدام افراد در نقش هایی مانند متخصصان یادگیری ماشین، مهندسان رباتیک و متخصصان تحول دیجیتال می شود.
کریس مسینا، یک استراتژیست فناوری، همچنین می گوید که زمینه هایی مانند حقوق و حسابداری در حال حاضر تحت تسلط هوش مصنوعی هستند.
3. انتشار اطلاعات نادرست با هوش مصنوعی
علاوه بر حملات سایبری، هکرها می توانند با استفاده از هوش مصنوعی اطلاعات نادرست را منتشر کنند.
یکی دیگر از خطرات هوش مصنوعی مربوط به تولید فیلم ها و تصاویر جعلی عمیق است. در دنیای امروز، بسیاری از سیاستمداران از پلتفرم های آنلاین مانند X یا Bluesky برای بیان نظرات خود استفاده می کنند. در عین حال، رسانه های آنلاین مملو از تصاویر ویدئوهای جعلی عمیق ساخته شده توسط هوش مصنوعی است که در بسیاری از موارد چهره یک فرد واقعی را برای بیان موضوع مورد نظر خود شبیه سازی می کند.
در واقع، با کمک این جعلی های عمیق، عوامل مخرب دنیای اینترنت به راحتی می توانند اطلاعات نادرست افراد بزرگ جهان مانند ایلان ماسک یا دونالد ترامپ را به اشتراک بگذارند. همچنین در برخی موارد دیپ فیک های ایجاد شده به قدری واقعی هستند که تشخیص صحت یا جعلی بودن خبر تقریبا غیرممکن است.
4. نظارت اجتماعی و ترویج تعصب فکری با هوش مصنوعی
هوش مصنوعی همچنین می تواند برای حریم خصوصی و امنیت افراد خطراتی ایجاد کند. یکی از بارزترین نمونه های سوء استفاده از هوش مصنوعی مربوط به فناوری تشخیص چهره چین است که در ادارات، مدارس و سایر مکان های عمومی استفاده می شود.
بر اساس هشدار کارشناسان، دولت چین با این سیستم علاوه بر ردیابی تحرکات یک فرد، می تواند اطلاعات لازم برای نظارت بر فعالیت ها، ارتباطات و دیدگاه های سیاسی وی را نیز جمع آوری کند.
نمونه دیگری از این فناوری در ادارات پلیس ایالات متحده پیاده سازی شده است که از الگوریتم های خاصی برای پیش بینی محل وقوع جرم استفاده می کنند. همچنین ممکن است برخی از الگوریتم ها در این سیستم ها بایاس باشند.
هوش مصنوعی می تواند به طرق مختلف از سوگیری های فکری رنج ببرد. به زبان ساده، در این شرایط، هوش مصنوعی می تواند داده های خود را بر اساس برخی تعصبات نژادی و مذهبی بیان کند.
5. توسعه سلاح های خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی
پیشرفت های تکنولوژی اغلب به صنعت نظامی نیز نفوذ می کند. این در مورد هوش مصنوعی نیز صدق می کند. توسعه سلاح های خودمختار که از فناوری هوش مصنوعی پشتیبانی می کنند یکی از خطرات این فناوری است و کشورهای سراسر جهان برای رهبری رقابت می کنند.
شاید توسعه چنین سلاح هایی از مدت ها قبل در داستان های علمی تخیلی پیش بینی شده بود، اما همه چیز زمانی خطرناک به نظر می رسد که در آینده به دست افراد اشتباه بیفتند. با پیشرفت دنیای فناوری، هکرها بر انواع مختلف حملات سایبری تسلط پیدا کرده اند و سیستم های هوش مصنوعی آینده را نیز به طور بالقوه آسیب پذیر می کنند.
6. توسعه هوش مصنوعی خودآگاه و غیرقابل کنترل
همیشه این نگرانی وجود داشت که هوش مصنوعی آنقدر پیشرفت کند که از انسان باهوش تر شود. بر اساس پیش بینی کارشناسان، در این شرایط می توان با هوش مصنوعی فناوری های کاملا خودمختار ایجاد کرد که از هویت خود نیز آگاه باشند.
البته توسعه این فناوری احتمالا به آینده بسیار دور مربوط می شود، اما این یکی از بزرگترین خطرات هوش مصنوعی است.
7. آسیب های زیست محیطی
آموزش مدل های هوش مصنوعی و انجام محاسبات پیچیده از روی آنها به انرژی زیادی نیاز دارد و میزان انتشار کربن از این فرآیند بسیار بالاست. بنابراین، استفاده از مدل های پیچیده به افزایش انتشار کربن کمک می کند و می تواند به محیط زیست آسیب برساند.
مصرف آب یکی دیگر از دغدغه های توسعه هوش مصنوعی است. بسیاری از سیستمهای هوش مصنوعی روی سرورهایی اجرا میشوند که گرمای زیادی تولید میکنند و برای خنک کردن آنها به آب زیادی نیاز دارند. طبق یک مطالعه، آموزش مدل های GPT-3 در مراکز داده مایکروسافت به 5.4 میلیون لیتر آب نیاز دارد و تقریباً 500 میلی لیتر آب برای پردازش 10 تا 50 درخواست استفاده می شود.
تلاشی جهانی برای کاهش خطرات هوش مصنوعی
خطرات هوش مصنوعی بسیار نگران کننده به نظر می رسد، اما این فناوری هنوز دارای مزایای بی شماری است که بسیاری از کارهای روزمره را آسان می کند. با پیشرفت هوش مصنوعی، دولتها در سراسر جهان اقداماتی را برای کاهش خطرات انجام میدهند.
مقررات هوش مصنوعی یکی از اقداماتی است که ده ها کشور در سراسر جهان در حال حاضر بر روی آن تمرکز کرده اند و ایالات متحده به همراه اتحادیه اروپا در حال ایجاد مقررات شفاف تری برای مدیریت پیچیدگی و کاهش خطرات هوش مصنوعی هستند.
سوالات متداول
به طور کلی، هوش مصنوعی پتانسیل خطرناک بودن را دارد، اما این خطرات را می توان با اجرای مقررات قانونی و توسعه هوش مصنوعی انسان محور کاهش داد.
الگوریتمهای هوش مصنوعی در صورت استفاده مغرضانه یا بدخواهانه میتوانند آسیب قابل توجهی به بشریت وارد کنند. اگرچه در حال حاضر مشخص نیست که آیا هوش مصنوعی می تواند انسان را ناپدید کند یا خیر.
در این مقاله به برخی از مهم ترین تهدیدات هوش مصنوعی که می تواند آینده کل بشریت را تهدید کند اشاره کرده ایم. البته با تدوین قوانین و مقررات مناسب در این زمینه می توان بسیاری از تهدیدات هوش مصنوعی را از بین برد.
خطرات هوش مصنوعی
“خطرات توسعه هوش مصنوعی
تهدیدات هوش مصنوعی
خطرات هوش مصنوعی برای انسان