ورزش اصلاحی برای بیماران پارکینسون – تابناک
در دوران سالمندی بیماری های زیادی می تواند گریبان سالمندان را بگیرد، یکی از این بیماری ها بیماری پارکینسون است و جدا از چالش هایی که برای سالمندان ایجاد می کند، مشکلاتی را برای خانواده های آنها نیز ایجاد می کند.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ورزش و برخی حرکات اصلاحی می تواند به بهبود این علائم و کیفیت زندگی افراد مبتلا به پارکینسون کمک کند. علائم این بیماری به تدریج ظاهر می شود و در صورت عدم درمان، بیماری پیشرفت می کند و علائم آن افزایش می یابد به گونه ای که در مراحل پیشرفته بیماری، فرد دچار مشکلات خواب، مشکلات حافظه، خستگی، افسردگی و تغییرات روحی و رفتاری می شود. این بیماری در میان افراد مسن شایع است و از هر 100 نفر بالای 60 سال یک نفر به پارکینسون مبتلا است.
ورزش برای بیماران پارکینسونی
یکی از موثرترین راه حل ها برای بهبود بیماری پارکینسون ورزش است. این حرکات تمرینات اصلاحی هستند که می توانید به طور منظم در خانه انجام دهید تا به بهبود بیماری پارکینسون کمک کنید. محققان نشان داده اند که ورزش از راه های مختلفی به کنترل علائم این بیماری کمک می کند. با ورزش، دو تغییر عصبی خاص در بدن رخ می دهد که تصور می شود به دلیل این دو تغییر عصبی، در کاهش علائم پارکینسون تاثیر دارد.
بر اساس این مقاله که توسط علی شعبانی فرد، فوق تخصص حرکات اصلاحی تهیه و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته است، آمده است: با ورزش میزان دوپامین در بدن افزایش می یابد. دوپامین بر درد و خلق و خوی بیمار تأثیر می گذارد و دومین عامل تأثیرگذار بر پارکینسون بعد از ورزش کنترل حرکات ارادی است. این دو تغییر باعث بهبود تعادل، کاهش خطر زمین خوردن، افزایش کیفیت راه رفتن، افزایش عملکرد شناختی، کاهش اختلالات خواب و افزایش کیفیت زندگی می شود.
تعدادی تمرین مناسب برای بیماران پارکینسونی
راه رفتن
پیاده روی یک تمرین هماهنگی عضلات موثر است که می تواند با سرعت مناسب برای افراد مسن مبتلا به پارکینسون انجام شود. پیاده روی همچنین به هماهنگی قسمت های مختلف از جمله تقویت عضلات پاها و باسن، افزایش گردش خون در پاها، تقویت عضلات بدن، عضلات مرکزی و قسمت تحتانی کمر کمک می کند که ثبات بدن را حفظ می کند. .
ورزش های قدرتی
علاوه بر این، تمرینات قدرتی به سالمندان مبتلا به پارکینسون کمک می کند تا توده عضلانی مورد نیاز برای هماهنگی و تعادل را حفظ کنند که در زیر به آنها اشاره می شود.
اسکات: این یک حرکت قدرتی عالی برای عضلات پا و شکم است که برای بیماران پارکینسونی بسیار موثر است. برای انجام اسکات، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. دست های خود را روی شانه های خود قرار دهید و به آرامی باسن خود را پایین بیاورید تا جایی که ران ها موازی با زمین شوند. سپس به آرامی به حالت ایستاده برگردید.
بریج: یک حرکت قدرتی عالی برای عضلات مرکزی بدن. برای انجام پل، به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و کف پای خود را روی زمین قرار دهید. دستان خود را در پهلوی خود قرار دهید و به آرامی باسن خود را از زمین بلند کنید تا بدن شما یک خط مستقیم از سر تا زانو تشکیل دهد. سپس به آرامی به موقعیت شروع بازگردید.
چرخش بدن: یک حرکت هماهنگی عالی برای عضلات مرکزی. برای انجام چرخش تنه، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. بازوهای خود را از جلوی سینه ضربدری کنید و به آرامی به سمت راست بچرخانید تا شانه چپ شما به سمت جلو باشد. سپس به آرامی به حالت اولیه برگردید و در سمت دیگر تکرار کنید.
تمرینات تعادلی
افراد مسن مبتلا به پارکینسون اغلب مشکلات تعادلی دارند. تمرینات تعادلی مانند اسکات تک پا، دراز و نشست و بالا بردن پا تنها برخی از ورزش های دوستدار پارکینسون هستند که سالمندان مبتلا به پارکینسون می توانند با تقویت عضلات و مفاصلی که آنها را ثابت نگه می دارند، هماهنگی خود را بهبود بخشند.
توصیه می شود افراد مبتلا به پارکینسون حداقل 3-2 روز در هفته فعالیت های مربوط به تعادل را انجام دهند و بهتر است سالمندان را به انجام حدود 20 تا 30 دقیقه از این نوع تمرینات تعادلی در هر جلسه از جمله حرکات تعادلی تشویق کنند.