17

شرایط رشته مهمانداری هواپیما ۱۴۰۳ + سن استخدام آقا و خانم ها


رشته مهمانداری هواپیما ۱۴۰۳ فرصتی مناسب برای افرادی است که علاقه‌مند به فعالیت در صنعت هوایی هستند. واجدین شرایط این رشته می‌توانند برای ثبت‌نام در دانشگاه‌های دولتی و آزاد اقدام نمایند. ثبت‌نام برای تمامی دارندگان مدارک دیپلم امکان‌پذیر است، بنابراین آشنایی با دروس و معدل لازم برای رشته مهمانداری اهمیت زیادی دارد.

در خصوص انتخاب رشته برای ورود به دنیای مهمانداری هواپیما، باید بدانید که تمامی رشته‌ها این امکان را دارند و همین موضوع سبب جلب توجه بسیاری از متقاضیان شده است. خوشبختانه، درآمد حرفه‌ای در این رشته به طور قابل توجهی بالا است و همین موضوع موجب محبوبیت این شغل در بین جوانان شده است. اگر به دنبال مشاوره برای ورود به رشته مهمانداری هستید و سوالات و چالش‌هایی در زمینه بازار کار و درآمد این رشته دارید، مشاوران ایران تحصیل در کنار شما هستند و می‌توانید از طریق شماره تماس شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل فرمایید تا پاسخگوی نیازهایتان باشند.

انواع شرایط مهمانداری هواپیما

شرایط رشته مهمانداری هواپیما هر سال با تغییراتی همراه است و راه‌های ورود به این رشته از طریق کنکور و همچنین موسسات آموزش عالی آزاد امکان‌پذیر است. اگر تمایل دارید در دانشگاه‌های سراسری ادامه تحصیل دهید، حتما باید رتبه لازم را در کنکور کسب کنید. در صورتی که بخواهید در دانشگاه‌های بدون کنکور ثبت‌نام کنید، می توانید رشته مهمانداری هواپیما در دانشگاه علمی کاربردی ادامه دهید و  ضروری است که در زمان مشخصی اقدام نمایید. همچنین، برای ورود به این رشته، داشتن معدل دیپلم خوب که نقش تعیین‌کننده‌ای دارد، الزامی است.پس اگر قصد دارید در این رشته به ادامه تحصیل بپردازید، آشنایی با شرایط مهمانداری هواپیما برای بانوان و آقایان و تمامی علاقه‌مندان پیش نیاز این رشته است.

انواع شرایط مهمانداری هواپیما

شرایط سنی مهمانداری هواپیما

یکی از شرایط رشته مهمانداری هواپیما که اغلب داوطلبان درباره آن کنجکاو هستند، شرایط سنی مربوط به مهمانداری است. برای پذیرش در رشته مهمانداری هواپیما، داوطلبان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند. اما سوال اینجاست که حداکثر سن برای مهمانداری چه سنی است؟

شرکت‌های هواپیمایی، چه خصوصی و چه نیمه‌خصوصی، هر یک شرایط خاصی برای استخدام مهمانداران دارند. به‌طور کلی حداکثر سن برای پذیرش در بیشتر شرکت‌ها بین ۲۵ تا ۲۸ سال تعیین شده است. البته برخی از شرکت‌ها استثنائاتی در نظر گرفته‌اند و تا سن ۳۰ سالگی نیز افراد را به عنوان مهماندار استخدام می‌کنند.

شرایط جسمانی رشته مهمانداری هواپیما

متقاضیان رشته مهمانداری هواپیما باید شرایط جسمانی تعیین ‌شده توسط نظام هواپیمایی کشور را داشته باشند. این شرایط شامل چه مواردی می‌شود؟

  • افراد باید از نظر صحت و سلامتی دچار مشکلی نباشند و سلامتی آن‌ها باید تایید شده باشد.
  • قد مهماندار هواپیما باید بین ۱۶۰ تا ۱۸۹ سانتیمتر باشد (بدون احتساب کفش). در برخی موارد، این مورد ممکن است با توجه به سیاست‌های خاص برخی شرکت‌های هواپیمایی متفاوت باشد.
  • در برخی از شرکت‌های هواپیمایی، از متقاضیان درخواست می‌شود که اجسامی را بلند کنند تا توانایی جسمانی آن‌ها مورد سنجش قرار گیرد.
  • وزن مناسب نیز یکی از عوامل تعیین‌کننده است. داوطلبان باید دارای وزن مناسب باشند، نه کم و نه زیاد. در صورتی که وزن آن‌ها بالا باشد، فرصت شش ماهه‌ای برای کاهش وزن دارند.
  • وضعیت دندان‌ها، بینی و چهره متقاضیان نیز باید مطلوب و بدون مشکل باشد.
  • شاخص توده بدنی (BMI) برای آقایان بین ۱۸ تا ۲۵ به‌عنوان طبیعی و نرمال در نظر گرفته می‌شود.
  • برای خانم‌ها، شاخص توده بدنی بین ۱۸ تا ۲۰ به‌عنوان طبیعی محسوب می‌شود.

شرایط عمومی پذیرش رشته مهمانداری هواپیما

شرایط پذیرش رشته مهمانداری هواپیما علاوه بر قد، وزن و سن، شامل موارد زیر می‌شود:

  • چهره و ظاهری آراسته و مرتب، از عوامل مهم و تعیین کننده خواهد بود
  • عدم اشتغال به کار و تحصیل همزمان پس از پذیرش
  • دارا بودن کارت معافیت و یا پایان خدمت برای واجدین شرایط پذیرش رشته مهمانداری هواپیما داوطلبان پسر
  • مسلط بودن به زبان انگلیسی یکی از شرایط رشته مهمانداری هواپیما است
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • عدم سوء پیشینه یا سابقه کیفری
  • حداقل معدل در نظر گرفته شده برای فارغ التحصیلان رشته ریاضی فیزیک ، علوم تجربی و علوم انسانی(دیپلم نظری) ۱۱ در نظر گرفته شده است.
  • معدل در نظر گرفته شده برای دیپلم فنی و حرفه‌ای  ۱۳
  • حداقل معدل کتبی در نظر گرفته شده برای دیپلم کاردانش  ۱۴

شرایط عمومی رشته مهمانداری هواپیما

شرایط دوره‌های آموزش ایمنی برای مهمانداری

شرایط مهمانداری هواپیما به آسانی تصوری که مردم از آن دارند نیست! افرادی که وارد این رشته می‌شوند، باید دروس عمومی و تخصصی مهمانداری را بگذرانند و باید نمره قبولی را از اساتید سخت‌گیر تئوری و عملی کسب نمایند.

دانشجویان باید زبان انگلیسی را به حدی مسلط شوند که مانند زبان مادری خود صحبت کنند و همچنین مهارت‌های مهمانداری در ایرلاین‌ها را به‌خوبی تمرین کنند. به‌علاوه، آن‌ها باید شرایط دوره‌های آموزشی ایمنی را برای مواقع اضطراری، مانند فرود روی آب، آتش‌سوزی و از کار افتادن یکی از موتورهای هواپیما بیاموزند و با صبر و شکیبایی، توانایی حل مسائل این چنینی را در خود پرورش دهند.

شرایط دوره‌های آموزش ایمنی مهمانداری هواپیما مطابق با موارد زیر است:

  • سوار کردن مسافران در قایق نجات
  • استفاده صحیح از سرسره
  • مدیریت تخلیه مسافران از هواپیما
  • مهار آتش سوزی و حفظ آرامش و خونسردی
  • بلد بودن کار با ابزار کمک‌های اولیه پزشکی
  • آمادگی لازم برای فرود بر روی آب یا خشکی

شرایط دوره‌های آموزش ایمنی برای مهمانداری

مهماندار هواپیما چه مسئولیتی دارد؟

مهمانداران به‌ عنوان بخشی از خدمه و کارکنان پروازی در شرکت‌های هواپیمایی فعالیت می‌کنند و می‌توان گفت که آن‌ها پس از خلبان و کمک خلبان ، یکی از مهم‌ترین اعضای کادر پرواز به شمار می‌آیند. این افراد مسئولیت بالایی در قبال مسافران و حفظ امنیت آن‌ها دارند. در طول پرواز، مهمانداران موظف به استقبال از مسافران، پذیرایی از آن‌ها و ارائه خدمات مختلف در هواپیما هستند.

راه‌های ورود به حرفه مهمانداری هواپیما چیست؟

افرادی که علاقه‌مند به شغل مهمانداری هواپیما هستند، پس از دریافت مدرک دیپلم در هر یک از رشته‌های علوم تجربی، انسانی یا ریاضی، می‌توانند در دوره‌های آموزشی مهمانداری شرکت کنند. این دوره‌ها توسط نهادهای مختلف خصوصی و دولتی برگزار می‌شوند و به متقاضیان کمک می‌کنند تا با اصول و شرایط مهمانداری هواپیما آشنا شوند.

در قدم اول نیازمند کسب امتیاز مناسب در دوره‌های آموزشی و در مرحله بعد، برخورداری از ویژگی‌ها و شرایط مورد نیاز، مانند شرایط جسمانی و روانی متناسب با این شغل است. برخی از شرکت‌های هواپیمایی دوره‌های اختصاصی خود را برای آموزش مهمانداران ارائه می‌دهند که افراد می‌توانند با مدرک دیپلم و شرایط ویژه هر شرکت، در این دوره‌ها شرکت کنند.

در سال‌های اخیر، امکان تحصیل در رشته مهمانداری هواپیما از طریق دانشگاه‌های دولتی و خصوصی فراهم شده است و داوطلبان می‌توانند با شرکت در کنکور یا از طریق پذیرش بدون کنکور، وارد این رشته شوند. اگر هدف شما تحصیل در دانشگاه‌های سراسری است، باید در آزمون ورودی شرکت کنید و رتبه قبولی در رشته مهمانداری را کسب کنید.

راه‌های ورود به حرفه مهمانداری هواپیما چیست؟

مهارت‌های مورد نیاز مهماندار هواپیما

یکی از شرایط اصلی برای مهماندار هواپیما شدن، داشتن مهارت‌های خاص این شغل است. صبوری و خونسردی از مهم‌ترین مهارت‌های یک مهماندار موفق است. این افراد باید بتوانند به‌خوبی با مسافران ارتباط برقرار کرده و مهارت‌های ارتباطی قوی برای مدیریت روابط عمومی داشته باشند. همچنین، برای حضور در پروازهای بین‌المللی، داشتن مهارت کافی زبان انگلیسی برای مهمانداران بسیار ضروری است.

از دیگر مهارت‌های کلیدی، توانایی مدیریت شرایط اضطراری است. شرایطی مثل آتش‌سوزی، نقص فنی در موتور هواپیما و دیگر مشکلات احتمالی که به ‌ویژه در مواقع حساس نیاز به تصمیم‌گیری فوری دارند. به همین دلیل، رشته مهمانداری هواپیما به‌ عنوان یکی از حرفه‌های چالش‌ برانگیز شناخته می‌شود و تنها افراد با اراده، مسئولیت‌پذیر و جسور می‌توانند از عهده این شغل بربیایند.

مدارک مورد نیاز برای مهمانداری هواپیما

برای ورود به رشته مهمانداری هواپیما، آگاهی از مدارک مورد نیاز این حرفه اهمیت زیادی دارد. مدارک لازم برای شروع در مسیر این شغل به شرح زیر است:

  • داشتن دیپلم دبیرستان: فارغ‌التحصیلان رشته‌های تجربی، ریاضی، انسانی و هنر می‌توانند برای مهمانداری هواپیما اقدام کنند.
  • گذراندن دوره‌های آموزشی مهمانداری: شرکت در دوره‌های آموزشی معتبر که در موسسات آزاد و تحت نظارت شرکت‌های هواپیمایی برگزار می‌شوند، ضروری است. این دوره‌ها مهارت‌های ضروری مهمانداری هواپیما را به داوطلبان آموزش می‌دهند و پیش‌نیاز ورود به ایرلاین‌های بزرگ هستند.
  • اخذ گواهی از دوره‌های عملی مهمانداری هواپیما: تکمیل موفق دوره‌های عملی که شامل تمرینات اضطراری و نحوه مدیریت شرایط ویژه در پرواز است، برای اشتغال به‌عنوان مهماندار هواپیما الزامی است.

مدارک مورد نیاز برای مهمانداری هواپیما

کدام دانشگاه رشته مهمانداری هواپیما دارد؟

رشته مهمانداری هواپیما در ایران در مقطع کاردانی (فوق دیپلم) در دانشگاه‌های علمی‌کاربردی، برخی دانشگاه‌های سراسری خاص، و موسسات آموزش عالی آزاد و خصوصی تدریس می‌شود. دانشجویان می‌توانند این رشته را در دانشکده‌های خاصی، از جمله دانشگاه جامع علمی‌کاربردی و دانشکده هوانوردی هما، دنبال کنند. علاوه بر دانشگاه های ذکر شده متقاضیان رشته مهمانداری هواپیما می توانند در مراکز آموزش مهمانداری هواپیما تهران در دوره های کوتاه مدت با پرداخت هزینه به تحصیل در این رشته بپردازند.

امکان ادامه تحصیل در این رشته معمولا به همین مقطع محدود است و برای دانشجویانی که تمایل به پیشرفت تحصیلی بیشتری دارند، رشته‌های مرتبط مانند گردشگری، هوانوردی، مدیریت حمل ‌و نقل هوایی و مدیریت خدمات مسافرتی گزینه‌های مناسبی برای تحصیلات تکمیلی به حساب می‌آیند. به این ترتیب، علاقه‌مندان به شرایط مهماندار هواپیما شدن می‌توانند با شرکت در این دوره‌ها، دانش و مهارت‌های خود را برای چگونه مهماندار هواپیما شدن افزایش دهند.

نوع دانشگاه نام دانشگاه یا موسسه
علمی کاربردی دانشگاه علمی کاربردی تهران، واحد هوانوردی هما
خصوصی موسسه آموزش عالی آزاد هوانوردی
دولتی برخی دانشکده‌های خاص هواپیمایی

این دانشگاه‌ها امکان تحصیل در رشته مهمانداری هواپیما را برای داوطلبانی که به دنبال یادگیری مهارت‌های لازم و دریافت رتبه قبولی در رشته مهمانداری هستند، فراهم می‌کنند.

وظایف مهماندار هواپیما

داوطلبان مهماندار هواپیما لازم است از شرایط، رشته‌ها، نحوه برخورد با مسافران و به صورت کلی وظایفشان آشنا شوند و سپس برای این شغل مراحل لازم را انجام دهند. این وظایف که از مهم‌ترین بخش‌هایی است که هر مهماندار باید بداند، عبارت است از:

  • بررسی وسایل ایمنی در هواپیما قبل از پرواز
  • توجه کافی به مسافران با استقبال گرم و هدایت به صندلی رزرو شده
  • حضور در کلاس‌های زمان‌بندی پرواز
  • آموزش بستن کمربند ایمنی و پذیرایی از مسافران در حین پرواز
  • ارتباط با خلبان و اطلاع از شرایط جوی و  آب و هوایی
  • خونسرد ماندن و کمک به مسافران در شرایط خاص و اضطراری
  • خارج کردن مسافران از هواپیما پس از اتمام پرواز
  • نوشتن لیستی از مواد غذایی و آشامیدنی برای پروازهای بعد
  • نوشتن گزارش بعد از پرواز در صورتی که اتفاقی غیرمعمول افتاده باشد

وظایف مهماندار هواپیما

مزایا و معایب مهماندار هواپیما

مهماندار هواپیما جز شغل‌های با پرستیژ است که هم مزایا و هم معایب خودش را دارد. افرادی که می‌خواهند در این حیطه پا بگذارند، لازم است تمام جوانب را بسنجند و ابتدا از شرایط مهمانداری هواپیما آگاهی یابند.

مزایا مهمانداری هواپیما عبارت است از:

  • داشتن تایم آزاد
  • بازدید از شهر و کشورهای خارجی
  • بازدید از شهرهای داخلی ایران
  • ارائه تخفیف برای پرواز
  • تقویت مهارت‌های زبان انگلیسی

معایب مهمانداری هواپیما عبارت است از:

  • شیفت کاری و ماموریت‌های فوری
  • On Call بودن برای هر پرواز
  • اضطراب و استرس در هر پرواز
  • حقوق کم برای مدت طولانی
  • صرف انرژی زیاد و بی‌خوابی

مزایا و معایب مهماندار هواپیما

درآمد مهمانداری هواپیما

درآمد رشته مهمانداری هواپیما با توجه به شرایط پذیرش و سختی‌های این شغل، در سطح مناسبی قرار دارد و به تجربه و درجه شغلی فرد وابسته است. در ابتدای کار، درآمد مهمانداران در حد پایه است، اما با ارتقاء به درجه‌های بالاتر و به‌ویژه پس از کسب عنوان سر مهماندار، حقوق آن‌ها به طرز قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. به‌طور میانگین، حقوق مهماندار تازه کار(Junior )در ایران از حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه شروع می‌شود و می‌تواند تا ۳۰ میلیون تومان و بیشتر برای مهمانداران باتجربه و با درجه بالا، متغیر باشد.

درآمد مهمانداری هواپیما

آینده شغلی رشته مهمانداری هواپیما

آینده شغلی رشته مهمانداری هواپیما به دلیل رشد صنعت هوانوردی و افزایش سفرهای هوایی، بسیار امیدوارکننده است. داوطلبان برای چگونه مهماندار هواپیما شویم، نیاز به تحصیل در رشته‌های مرتبط و کسب مهارت‌های ارتباطی و مدیریت شرایط اضطراری دارند. برای ورود به این رشته، داوطلبان باید نمرات مناسبی در آزمون‌های مربوطه کسب کنند و رشته مهمانداری در دبیرستان نیز اهمیت دارد. در نهایت، با توجه به رتبه قبولی در رشته مهمانداری یا پذیرش رشته مهمانداری بدون کنکور و فرصت‌های تحصیلی بعدی، سرمایه‌گذاری در این حرفه می‌تواند منجر به یک آینده شغلی موفق و پردرآمد شود.

بازار کار مهمانداری هواپیما

بازار کار رشته مهمانداری هواپیما مشخص است و این شغل به‌ ویژه برای بانوان شرایط مطلوب‌تری دارد. بیشتر فارغ‌التحصیلان رشته مهمانداری هواپیما، بدون نگرانی از بیکاری، در مدت کوتاهی پس از اتمام تحصیلات وارد بازار کار می‌شوند. براساس آمار، بیش از ۸۰ درصد از این افراد در مدت کوتاهی پس از فارغ‌التحصیلی جذب شرکت‌های هواپیمایی می‌شوند و شروع به فعالیت می‌کنند.

کال تو اکشن تماس

کال تو اکشن تماس

دروس رشته مهمانداری هواپیما

دروس رشته مهمانداری هواپیما به دو بخش تئوری و عملی تقسیم می‌شوند. به‌ طور کلی، پذیرفته ‌شدگان این رشته ملزم به گذراندن سرفصل‌های تعیین‌شده هستند که با توجه به شرایط پذیرش رشته مهمانداری هواپیما تنظیم شده است. با توجه به اینکه شیوه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آزاد ممکن است کمی متفاوت باشد، دروس ارائه‌ شده نیز ممکن است اندک تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشند.

دروس تئوری مهمانداری هواپیما

داوطلبان رشته مهمانداری هواپیما علاوه بر اطلاع از شرایط مهمانداری هواپیما، باید لیست  دروس تئوری این رشته را مطالعه کرده و بعد در آزمون شرکت نمایند.

  • شهرهای مهم و پایتخت‌ها
  • جغرافی و محیط شناسی
  • صنعت و تاریخچه هوایی
  • اصطلاحات فنی پرواز
  • امنیت پرواز
  • کارخانه‌ و تولید کننده‌های و مدل‌های هواپیما
  • دستورالعمل زمینی و فرودگاهی
  • خدمات مسافرین

دروس تئوری مهمانداری هواپیما

دروس عملی مهمانداری هواپیما

متقاضیان خانمی که می‌خواهند در رشته مهمانداری هواپیما تحصیل کنند، علاوه بر اطلاع از شرایط مهمانداری هواپیما برای خانم ها، لازم است لیست دروس عملی این رشته را مطالعه و تمرین کرده تا در آزمون قبول شوند.

  • شخصیت سازی
  • رزومه نویسی
  • مهارت بیان مناسب
  • مهارت ارتباطات
  • کلاس های فشرده زبان انگلیسی
  • فرآیند اجرایی داخل کابین
  • آداب معاشرت شخصی
  • آرایش شخصی چهره و مدل مو
  • آرایش چهره
  • تعادل ساختار چهره و اندام
  • فیگور ایستادن
  • فیگور نشستن
  • سیکل راه رفتن
  • حالت صورت
  • آداب پذیرایی

کتاب‌های رشته مهمانداری هواپیما

کتاب‌های رشته مهمانداری هواپیما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و به عنوان منابع آموزشی اصلی برای دانشجویان این رشته به شمار می‌آیند. این کتاب‌ها به دو دسته اصلی تئوری و عملی تقسیم می‌شوند و به طور کلی شامل موضوعاتی هستند که با شرایط مهمانداری هواپیما و مهارت‌های لازم برای مهماندار هواپیما شدن در ارتباط‌ هستند.

از جمله کتاب‌های رایج در این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کتاب‌های آموزش زبان انگلیسی

با توجه به اهمیت تسلط به زبان انگلیسی برای مهماندار شدن، این کتاب‌ها به یادگیری اصطلاحات و واژگان پرکاربرد در صنعت هواپیمایی کمک می‌کنند.

  • کتاب‌های مدیریت و خدمات مشتری

این کتاب‌ها به دانشجویان می‌آموزند که چگونه با مسافران ارتباط برقرار کنند و خدمات باکیفیت ارائه دهند، که از شرایط مهمانداری هواپیما است.

  • کتاب‌های ایمنی پرواز

این کتاب‌ها شامل اطلاعاتی درباره شرایط اضطراری و مدیریت بحران هستند که برای مهماندار هواپیما شدن ضروری است.

  • کتاب‌های درسی دانشگاهی

شامل سرفصل‌های تحصیلی که بر اساس شرایط پذیرش رشته مهمانداری هواپیما طراحی شده‌اند و شامل دروس مختلفی از جمله بهداشت و تغذیه، حقوق مسافر و آشنایی با سیستم‌های هواپیمایی می‌شوند.

با توجه به نیاز بازار کار و رشته مهمانداری هواپیما چند سال است که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، این کتاب‌ها به دانشجویان کمک می‌کنند تا در رقابت برای استخدام در شرکت‌های هواپیمایی موفق باشند.

کتاب‌های رشته مهمانداری هواپیما

مراحل مصاحبه حضوری برای پذیرش به عنوان مهماندار هواپیما

مصاحبه حضوری یکی از مراحل حیاتی در فرآیند استخدام برای داوطلبانی است که موفق به عبور از آزمون کتبی شده‌اند. پس از این مرحله، لازم است یادآور شویم که هر شرکت هواپیمایی نحوه خاص خود را برای برگزاری مصاحبه حضوری دارد. داوطلبان قبل از ورود به اتاق مصاحبه، در کنار سایر متقاضیان در اتاق انتظار منتظر می‌مانند. پیش از ورود به اتاق مصاحبه، استانداردهای قد و وزن آن‌ها بررسی می‌شود، که این فرآیند در برخی از شرکت‌ها پیش از مصاحبه انجام می‌گیرد. این مرحله به دلیل اهمیت شرایط مهماندار هواپیما شدن برای بانوان و آقایان در جذب به این شغل بسیار حیاتی است.

در جریان مصاحبه، داوطلب به‌تنهایی با یک مصاحبه‌کننده مواجه نمی‌شود، بلکه چندین نفر در اتاق حضور دارند و سوالاتی از وی می‌پرسند. این سوالات به گونه‌ای طراحی شده‌ که داوطلب را در بخش‌های مختلف به چالش بکشند. به عنوان مثال، ممکن است از داوطلب پرسیده شود:

  • در طی ۵ سال آتی، خود را در چه موقعیتی مشاهده می‌کنید؟
  • دلیل تمایل شما به کار در شرکت هوایی ما چیست؟
  • آیا ترجیح می‌دهید به صورت مستقل کار کنید یا عضوی از یک تیم باشید؟
  • علایق، سرگرمی‌ها و تفریحات شما چه هستند؟
  • در شرایط اضطراری، چگونه اقدام به آرام ساختن مسافرین می‌کنید؟

این سوالات نه تنها مهارت‌ها و ویژگی‌های فردی داوطلب را بررسی می‌کنند بلکه به داوطلب کمک می‌کنند تا با شرایط مهمانداری هواپیما و ویژگی‌های مورد نیاز برای موفقیت در این رشته آشنا شود. با توجه به اینکه این رشته مهمانداری هواپیما در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تدریس می‌شود، آمادگی برای چنین مصاحبه‌هایی می‌تواند تاثیر زیادی در موفقیت داوطلبان داشته باشد.

مراحل مصاحبه حضوری برای پذیرش به عنوان مهماندار هواپیما

گواهی‌نامه بین‌المللی مهمانداری هواپیما

کسب گواهی‌نامه بین‌المللی مهمانداری هواپیما فرصتی را برای اشتغال در این حرفه حتی خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران فراهم می‌کند. برای دریافت این گواهی‌نامه، می‌توانید به موسسات آموزشی معتبر مراجعه کنید که این خدمات را ارائه می‌دهند. همچنین، توصیه می‌شود قبل از انتخاب شرکت هواپیمایی مورد نظر برای فعالیت، استعلام‌های لازم را از آن‌ها به عمل آورید.

روش استخدام در شرکت‌های هواپیمایی به چه صورت است؟

نحوه جذب کارکنان مهمانداری در شرکت‌های هواپیمایی بر اساس سیاست‌ها و قوانین خاص هر شرکت انجام می‌شود. با این حال، شرایط مهمانداری هواپیما برای تمام مهمانداران، چه آقا و چه خانم، شامل معیارهای عمومی و پزشکی مشابهی است. پس از گذراندن مراحل ابتدایی، می‌توانید با توجه به مزایا و حقوقی که هر شرکت ارائه می‌دهد، درخواست خود را ارسال کنید.

به ‌طور کلی، دستمزد مهمانداران هواپیمایی خارجی و به ‌ویژه مهمانداران هواپیمایی قطر(Qatar AirWays) بیشتر از دستمزد مهمانداران هواپیمایی ایرانی است. برای پیگیری آگهی‌های استخدام مهمانداران هواپیما در ایرلاین هایی مانند ماهان ایر،  ایران ایر، آسمان، ایران ایرتور و … کافیست به وب‌سایت‌های رسمی این شرکت‌ها مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با کارشناسان ایران تحصیل تماس بگیرید تا از جدیدترین اطلاعیه‌های مرتبط با رشته مهمانداری هواپیما ۱۴۰۳با خبر شوید.

روش استخدام در شرکت‌های هواپیمایی به چه صورت است؟

پادکست مقاله


جمع‌بندی مقاله رشته مهمانداری هواپیما ۱۴۰۳

رشته مهمانداری هواپیما فرصت‌های شغلی مناسبی در صنعت هوانوردی، به‌ویژه برای بانوان، فراهم می‌آورد و بیش از ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان به سرعت وارد بازار کار می‌شوند. ورود به این رشته نیاز به دیپلم، گذراندن دوره‌های معتبر و دریافت گواهی‌نامه‌های بین‌المللی دارد. تحصیل در این رشته شامل دروس تئوری و عملی است و معمولا در مقطع فوق دیپلم ارائه می‌شود. استخدام در شرکت‌های هواپیمایی به سیاست‌های هر شرکت بستگی دارد و دستمزد مهمانداران پرواز خارجی معمولا بالاتر از مهمانداران داخلی است. با توجه به شرایط موجود، آینده شغلی این رشته بسیار مناسب بوده و امکان ارتقاء تحصیلی در رشته‌های مرتبط نیز وجود دارد.

برای دانلود فایل PDFشرایط رشته مهمانداری هواپیما، کلیک کنید.

۳.۶/۵ – (۷۰ امتیاز)

شرایط مهمانداری هواپیما چیست؟

در متن مقاله به صورت مفصل درباره شرایط مهمانداری هواپیما توضیحاتی ارائه دادیم.

حداکثر شرایط سنی مهمانداری چقدر است؟

حداکثر شرایط سنی مهمانداری 28 و در موارد خاص تا 30 سال می‌باشد.

درآمد مهمانداری هواپیما چگونه است؟

درآمد رشته مهمانداری هواپیما در ابتدا کم است، اما به تدریج پس از گذشت چندسال بیشتر می‌شود.

برای مهماندار هواپیما باید چه رشته ای رفت؟

برای ورود به رشته مهمانداری هواپیما، داشتن دیپلم در یکی از گروه‌های تجربی، ریاضی، انسانی یا هنر الزامی است. همچنین گذراندن دوره‌های تخصصی مهمانداری در موسسات معتبر می‌تواند مفید باشد.

چگونه مهماندار هواپیما شویم؟

برای تبدیل شدن به مهماندار هواپیما، ابتدا باید در دوره‌های آموزشی معتبر ثبت ‌نام کرده و پس از دریافت گواهی‌نامه‌های لازم، در آزمون‌های استخدامی شرکت‌های هواپیمایی شرکت کنید.

رشته مهمانداری هواپیما چند سال است؟

رشته مهمانداری هواپیما معمولا در مقطع فوق دیپلم و به مدت دو سال ارائه می‌شود، اما امکان ادامه تحصیل در رشته‌های مرتبط مانند هوانوردی یا گردشگری وجود دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا