دلار در مسیر تحولی سرنوشتساز قرار دارد – تابناک
در حال حاضر یک روایت کلی در بازارها درباره چشم انداز کوتاه مدت و میان مدت دلار وجود دارد. در کوتاه مدت، دلار همچنان به تقویت خود ادامه می دهد زیرا همگرایی بی سابقه نیروهای داخلی و خارجی آن را بالاتر می برد.
به گزارش تابناک به نقل از دنیای اقتصاد، معامله گران ارز در صورت بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، روی اعمال تعرفه از سوی دونالد ترامپ متمرکز شده اند. آخرین اطلاعیه او در Truth Social نشان می دهد که او قصد دارد تعرفه 25 درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک و 10 درصد تعرفه اضافی برای چین اعمال کند.
این مالیاتهای جدید مصرفکنندگان آمریکایی را از خرید کالاهای خارجی که اکنون گرانتر هستند، منصرف میکند. با وجود بیکاری در پایین ترین حد و ظرفیت محدود تولید صنعتی ایالات متحده برای افزایش تولید، چیزی باید تغییر کند. این بدان معناست که دلار باید تقویت شود تا بخشی از این هزینهها به واردات برگردد که عرضه آن کشش بیشتری دارد. همچنین، تمدید کاهش مالیات دوره اول ترامپ، همانطور که جمهوریخواهان کنگره قصد انجام آن را دارند، و سپس اضافه کردن کاهش مالیات بیشتر، Social. پرداخت های امنیتی و سایر موارد اعلام نشده هزینه های آمریکایی ها را بیشتر افزایش می دهد.
در همین حال، با توجه به اینکه خانوارهای آمریکایی کالاهای تولید داخلی بیشتری مصرف می کنند، این امر باعث افزایش تقاضا برای محصولات آمریکایی می شود. برای جبران این امر، تقویت بیشتر دلار مورد نیاز است تا بخشی از این هزینهها به منابع خارجی هدایت شود.
وزیر خزانه داری پیشنهادی اسکات بیسان ممکن است بودجه متعادلی را ترجیح دهد و تیم کاهش هزینه های او متشکل از ایلان ماسک و ویوک راماسوامی اهداف بلندی دارد. اما اگر چند دهه گذشته چیزی به ما آموخته باشد، کاهش مالیات آسانتر از کاهش هزینه است. رفتار دلار سیگنال واضحی است مبنی بر اینکه سرمایه گذاران انتظار دارند کسری بودجه افزایش یابد.
البته بانک های مرکزی برای تعدیل افزایش قیمت دلار کاری انجام نمی دهند و برعکس، تعرفه هایی که قیمت واردات آمریکا را افزایش می دهد تورم زا است.
حتی اگر یک بار افزایش نرخها منجر به افزایش یکباره قیمتها شود، فدرال رزرو دریافته است که خانوارها از افزایش یکباره قیمت به همان اندازه که از تورم ثابت ناراضی هستند، ناراحت هستند.
با توجه به این درس، بانک مرکزی نسبت به سال های 2021-2022 واکنش شدیدتری نسبت به موج بعدی تورم خواهد داشت. قطعا تنش بین دولت جدید و بانک مرکزی وجود خواهد داشت، زیرا هم ترامپ و هم باسنت از منتقدان فدرال رزرو هستند. اما بعید است که جی پاول و همکارانش عقب نشینی کنند.
در همین حال، بانک مرکزی اروپا و بانک خلق چین از کاهش ارزش پول خود بسیار خوشحال خواهند شد. اقتصاد اروپا در وضعیت بدی قرار دارد و اروپا اراده سیاسی برای حمایت مالی از آن ندارد. بانک مرکزی اروپا، اگرچه برای اولین بار نیست، تنها بازیکن موجود است. یورو همتراز با دلار اکنون کاملا محتمل به نظر می رسد.
در همین حال، رفاه داخلی دولت چین تحت رهبری شی جین پینگ به توانایی آن در دستیابی به اهداف رشد خود بستگی دارد. از آنجایی که ترامپ نه تنها بر تجارت بین ایالات متحده و چین، بلکه بر محصولات چینی تولید و حمل و نقل از طریق کشورهایی مانند مالزی و ویتنام نیز محدودیت هایی اعمال می کند، ضربه به رشد چین قابل توجه خواهد بود.
بدون شک، کاهش شدید ارزش یوان بر اعتماد مصرف کنندگان چینی تأثیر می گذارد و باعث اقدام تهاجمی رئیس جمهور ایالات متحده می شود. اما ارزش یوان فقط اندکی کاهش می یابد. بگوییم 10 درصد در برابر دلار و افزایش صادرات چین به بازارهای دیگر ممکن است چیزی باشد که شی میخواهد.
اما در بلندمدت، دلار احتمالاً این سودهای کوتاه مدت و بیشتر را از دست خواهد داد. از تعرفه ها و سیاست مالیاتی که بگذریم، قدرت دلار به قدرت اقتصاد ایالات متحده بستگی دارد که به طور مداوم از اروپا و سایر نقاط جهان بهتر است. تعرفه های واردات مواد خام که باعث شوک عرضه منفی به صنعت ایالات متحده می شود، با این اختیار سازگار نیست.
همچنین نرخ بهره بالاتری که فدرال رزرو برای کاهش تورم اتخاذ کرده است به هیچ وجه برای سرمایه گذاری مطلوب نخواهد بود. همچنین، حذف یارانه های سرمایه گذاری و اعتبارات مالیاتی مرتبط با قانون چیپس، قانون کاهش قیمت و سایر ابتکارات دوران بایدن برای رشد خوب نخواهد بود.
اول از همه، ما می دانیم که عدم قطعیت سیاست های اقتصادی تأثیر منفی زیادی بر سرمایه گذاری دارد و ترامپ یک ماشین عدم اطمینان است. در نهایت، معامله گران فارکس به این واقعیت پی خواهند برد. بنابراین واضح است که چشم انداز کوتاه مدت و بلندمدت دلار با یکدیگر در تضاد است. رمز موفقیت در سرمایه گذاری و پیش بینی، شناسایی نقطه اوج است.