با بزرگترین واردکنندگان کالا در جهان آشنا شوید + اینفوگرافی
از سال 1995 از آن زمان، ارزش تجارت جهانی تقریباً پنج برابر شده است و تنها کمی با اوج ثبت شده در سال 2022 فاصله دارد. امروزه 10 کشور مسئول واردات 12.4 تریلیون دلار کالا هستند که بیش از نیمی از کل واردات جهان است. بزرگترین واردکنندگان جهان دارای اقتصاد قوی و بازارهای مصرف بزرگ هستند. عواملی مانند سرمایه گذاری تجاری، درآمد قابل تصرف و نرخ ارز نقش مهمی در شکل دادن به فرآیند واردات دارند.
ایالات متحده آمریکا; بزرگترین واردکننده کالا در جهان
در سال 2023 ایالات متحده 3.2 تریلیون دلار کالا وارد خواهد کرد که بزرگترین واردکننده جهان خواهد بود. این کشور به دلیل مصرفکننده بزرگ و اقتصاد پیشرفته، بزرگترین واردکننده بسیاری از محصولات از جمله خودرو، الکترونیک، ماشینآلات صنعتی و داروسازی است.
شرکای تجاری آمریکایی
مکزیک، مهم ترین شریک تجاری آمریکا، اکثر این کالاها را تامین می کند. کانادا همچنین صادرکننده عمده نفت خام، گاز طبیعی و سایر منابع است.
چین؛ دومین واردکننده بزرگ
چین این کشور دومین واردکننده بزرگ در جهان است و بیشترین نفت خام را از عربستان سعودی، روسیه و عراق وارد می کند. با این حال، برخلاف ایالات متحده، چین دارای مازاد تجاری قابل توجهی است (تفاوت مثبت بین ارزش صادرات و واردات یک کشور) در کالاها، با صادرات بیش از واردات بیش از 1.3 تریلیون دلار. این به دلیل کاهش هزینه های تولید و نیروی کار و پس انداز داخلی بیشتر است.
اثرات منفی بر تجارت جهانی
در سال گذشته، تقاضای ضعیف تر و اختلالات زنجیره تامین تاثیر منفی بر تجارت جهانی داشته است. 27 کشور از 30 کشور اول کاهش در ارزش سالانه واردات را تجربه کردند. بیشترین کاهش در تایوان (18 درصد) و برزیل (14 درصد) دیده شده است.
چشم اندازی برای آینده
اگر تعرفههای پیشنهادی (مالیاتهای دولتی بر کالاهای وارداتی که معمولاً برای حمایت از تولید داخلی وضع میشود) افزایش یابد، احتمالاً تجارت جهانی کاهش مییابد و روابط اقتصادی با چالشهای بیشتری مواجه خواهد شد.