استارک‌نت، از استک خود با نام Starknet Stack رو نمایی کرد


استارک‌نت، راه‌کار لایه دوم اتریوم مبتنی بر فناوری دانش صفر (ZK)، از مجموعه‌ نرم‌افزاری جدید خود با نام Starknet Stack رونمایی کرد.

به گزارش میهن بلاکچین، این ابزار قدرتمند به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با بهره‌گیری از فناوری دانش صفر استارک‌نت، بلاکچین‌های اختصاصی خود را بسازند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

Toggle

استارک‌نت استک راه‌اندازی می‌شود

این مجموعه نرم‌افزاری در سه نسخه ارائه می‌شود:

  • StarkWare Sequencer: مشابه پشته عمومی استارک‌نت، برای استفاده عمومی.
  • Madera: نسخه‌ای متن‌باز و کاملاً قابل تنظیم برای انعطاف‌پذیری بیشتر.
  • Dojo: نسخه‌ای بهینه شده برای توسعه بازی‌های بلاک چینی.

لئو سیزارت (Leo Sizaret)، مدیر توسعه کسب و کار استارک‌ویر، در این باره می‌گوید:

ما بر این باوریم که فناوری دانش صفر، آینده بلاکچین را رقم خواهد زد. این فناوری، امنیت و مقیاس‌پذیری بی‌نظیری را به ارمغان می‌آورد و در عین حال در برابر حملات کوانتومی مقاوم و مقرون به صرفه است.

عرضه Starknet Stack در شرایطی صورت می‌گیرد که نگرانی‌ها درباره توانایی رایانه‌های کوانتومی در شکستن الگوریتم‌های رمزنگاری مورد استفاده در بلاکچین و ارزهای دیجیتال رو به افزایش است.

کانفیگ SB Stack – منبع: استارک نت

دانش صفر: سپری در برابر تهاجم کوانتومی

فناوری دانش صفر به کاربران امکان می‌دهد تا اطلاعاتی مانند هویت و مالکیت حساب را بدون افشای جزئیات آنها تأیید کنند. فناوری ZK-stark، که زیربنای استارک‌نت را تشکیل می‌دهد، یکی از پیاده‌سازی‌های این فناوری انقلابی است.

در کنفرانس بین‌المللی بلاک چین ۲۰۲۴، دکتر شین شین فن (XinXin Fan)، رئیس رمزنگاری IoTeX، به خاطر مقاله «فعال کردن مهاجرت روان به سمت امنیت پسا کوانتومی برای اتریوم» موفق به دریافت جایزه بهترین مقاله شد.

فن و همکارانش در این مقاله، استفاده از اثبات‌های دانش صفر مبتنی بر هش را برای مقاوم‌سازی شبکه اتریوم در برابر حملات کوانتومی پیشنهاد داده‌اند. به گفته فن، توابع هش، محاسبات ریاضی یک طرفه و غیرقابل برگشت، راهی مقرون به صرفه برای محافظت از داده‌های اقتصادی حساس در برابر تهدیدات کوانتومی هستند.

در همین حال، گوگل از پردازنده کوانتومی جدید خود با نام ویلو (Willow) رونمایی کرده است. این پردازنده قادر است خطاهای محاسباتی را به طور چشمگیری کاهش دهد.

منبع: گوگل کوانتوم ای آی

گوگل ادعا می‌کند ویلو می‌تواند مسائلی را که حل آنها برای یک کامپیوتر معمولی ۱۰ سپتیلیون سال طول می‌کشد، در کمتر از پنج دقیقه حل کند!

با وجود این پیشرفت‌ها، بسیاری از دانشمندان کامپیوتر و فیزیک معتقدند که تهدید کوانتومی، حداقل در آینده نزدیک، اغراق‌آمیز است.

در پی انتشار مقاله‌ای از دانشگاه شانگهای در ماه می ۲۰۲۴ که ادعا می‌کرد محققان این دانشگاه موفق به شکستن الگوریتم‌های رمزنگاری با استفاده از کامپیوتر کوانتومی شده‌اند، نگرانی‌های زیادی در رسانه‌ها ایجاد شد.

اما یوتیوبر منتال آوت‌لا (Mental Outlaw) با اشاره به اینکه کامپیوتر کوانتومی مورد استفاده در این آزمایش تنها قادر به فاکتورگیری یک عدد ۳۲ بیتی بوده است، این هیاهو را خاموش کرد.

با توجه به اینکه کلیدهای رمزنگاری مورد استفاده در برنامه‌های امروزی بین ۲۰۴۸ تا ۴۰۹۶ بیت هستند، می‌توان گفت استانداردهای رمزنگاری فعلی در برابر نسل کنونی رایانه‌های کوانتومی ایمن هستند.

خروج از نسخه موبایل